середу, 13 червня 2012 р.

Буддистський храм на дніпровських пагорбах

Небагато гостей нашого міста знають,що недалеко від центру Черкас здіймається шпилями до неба буддистський храм.Так,справжній буддистський храм.Засновником його є Володимир Скубаєв,колишній сільський вчитель,ліфтер і швець,який в свій час побував в Лаосі,і,повернувшись в Черкаси,звів храм.
Багатьох туристів цікавить,чому будистський храм побудували саме в Черкасах? Розповідають,що Володимир Скубаєв побачив видіння про те, що храм потрібно будувати між двома пагорбами і річкою. І таке місце було знайдено на спуску Івана Франка. Коли почали будувати, то було виявлено древню статуетку. Відправили її на експертизу. Учені зробили висновок– мовляв, статуетка складається із трьох металів, один із яких – неземного походження, а сплав цих металів можна зробити тільки за межами гравітаційного поля землі в умовах повного вакууму. Приблизно в той же час із землі на території храму забило природне джерело.
Історично підтверджено, що між Каневом, Черкасами і Смілою в давнину знаходився острів, який у народі називали Острів Русь.Подолати його можна було за три дні. Його свого часу описував Боплан. Раніше річка Дніпро розливалася тут на два рукави, а в центрі був острів, на якому знаходився ведичний храм у формі сонця.
Храм відкритий для паломників та всіх охочих. Кожної неділі тут проводяться екскурсії. Крім того, кілька разів упродовж року “Білий лотос” запрошує на ритрити– духовні практики. Тут навчають правильно читати мантри,працювати зі зброєю, , вивчають кунг-фу, тайський бокс, йогу, а також проводять вишукані чайні церемонії й допомагають поринути у медитацію. Зазвичай, на такі заходи приїздить чимало люду зі всієї України, а також із Литви, Казахстану, Росії, Греції.
Біля храму споруджено фонтанчик з питною водою,який завжди підтримується в чистоті,як з рештою,і всі споруди храму.
Є також павільон,в якому можна придбати сувеніри,ароматичні палички,духовну літературу.Правда,останнім часом він дещо змінив графік роботи.
Прийшов час піднятись на гору біля храму
З гори відкривається вид на храм і панорама на Дніпро.
На горі знаходиться місце,де,очевидно проходять духовні практики і заняття монахів.
Також ця місцевість є пам'яткою археології.
На цій квітковій ноті ми завершимо екскурсію околицями буддистського храму.Звичайно,набагато більше цікавинок можна побачити,побувавши на недільній екскурсії в храмі.Але для цього треба дочекатися неділі...
 Ще цікаву іформацію про храм Білого Лотоса можна почитати за посиланням procherk.info/resonance/2-cherkassy-news/2984-duh-chaj-i-mech-piznajut-u-bilomu-lotosi-ukrayintsi-rosijani-ta-litovtsi-foto    gripp.com.ua/belyiy-lotos-na-cherkasskih-holmah/

Немає коментарів:

Дописати коментар