середу, 30 травня 2012 р.

Вшанування героїв Холодного Яру

Сьогодні був в Україні.В справжній Україні! Я побував с.Мельники́,де сьогодні проходили заходи з вшанування головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака, козаків та старшин полку гайдамаків Холодного Яру.Розмах цього дійства вражає.Виходитть на те,що з кожним роком в ці дні до Холодного Яру приїздить все більше й більше патріотів України.
Почалося це дійство мітингом біля пам'ятника героям Холодного яру.Промовляли громадські діячі,опозиційні політики,письменники.
Особливо сподобався присутнім виступ письменника Василя Шкляра.
Автографи роздає письменник Роман Коваль
Далі в програмі були виступи фольклорних колективів
Думу про Холодний Яр співає бандурист Тарас Силенко
Родзинкою дійства,як і в попередні роки, стали Чорні Запорожці зі своїм славетним тулумбасом.Їх виступ мені сподобався чи не найбільше.
Продавалось безліч книг на історико-патріотичну тематику і сувенірів
На заході були присутні різноманітні козацькі формування з різних міст України
Крім козаків була присутня велика кількість вельми симпатичних панянок
Далі в програмі була реконструкція бою між українськими повстанцями і червоним продзагоном.На саму реконструкцію довелося пару годин почекати під не по-весняному палючим сонцем,розважаючись фотозйомкою передуючих їй подій
І от довгоочікуваний бій таки почався.За легендою реконструкції червоний продзагін з награбованим в мельничан збіжжям просувався балкою,не підозрюючи,що на них вготували засідку гайдамаки.
Завдяки ретельно продуманій тактиці козаків ворог,звичайно ж,був розбитий.
По завершенню бою прогриміла сальва на честь загиблих отаманів і козаків Холодного Яру.
Фото на згадку
Далі в програмі заходу значилось освячення зброї і прапорів біля Гайдамацького ставу.Дуже хотілося б відвідати і це дійство,але після кількагодинного перебування на пекучому сонці я почував себе не зовсім добре,тому змушений був поїхати додому.

Немає коментарів:

Дописати коментар